Projecten

Het juiste antwoord op complexe vragen is eenvoud. 

WWA spreekt duidelijke taal op het gebied van hardware en software. Met een eigen standaard die zorgt voor gebruiksgemak, inzichten en analyses.

Uw productieproces staat bij ons centraal. Of het nu een assemblagelijn voor de automotive industrie of een installatie voor het samenstellen van houten deuren en kozijnen betreft, wij bieden de juiste oplossing. We ontwikkelen klantspecifieke installaties, gebaseerd op innovatieve technologieën en out-of-the box toepassingen.

We werken met vooraf gedefinieerde milestones en tussentijdse evaluatiemomenten. Om het proces voor u inzichtelijk te maken, wordt een 3D-simulatie gemaakt. Dit stelt u in staat om het ontwerp in de engineeringsfase bij te sturen. Zodat we zeker weten dat we leveren wat u nodig heeft. 

Onderstaand vindt u voorbeelden van onze innovatieve oplossingen voor een brede range van klanten.

Opdrachtgever: Boerboom Hout, Bergeijk

Vraag: Vervanging handmatige persmoermachine door een robotcel

Oplossing: De door WWA ontwikkelde bewerkingscel koppelt CAD-software aan het productieproces. De eerste robot herkent willekeurig gefreesde producten door middel van een Vision systeem en legt de producten op het eerste station. Een tweede robot voert de bewerkingen uit (persmoeren plaatsen, een randje op het product beitsen of een latje op het product aanbrengen) en legt het product op het tweede station. Vervolgens pakt de eerste robot het product weer op en verpakt het.

Opdrachtgever: Oerlikon Eldim (NL) BV, Lomm

Vraag: Installatie voor het automatisch afbramen van bewerkte producten

Oplossing: WWA ontwikkelde een installatie met een drietal afbraamstations voorzien van een eigen borstel (kunststofborstel, Scotch Brite of staalborstel). De kunststofborstel en Scotch Brite kunnen door middel van een draaitafel gewisseld worden tijdens productie. De staalborstel wordt vervangen bij generiek onderhoud. De robot beweegt langs afblaasmondjes tijdens de afloop . Een afzuigsysteem in de cabine zuigt stof af die tijdens het afbramen vrijkomt.

Opdrachtgever: Koninklijke Dekker Hout BV, Den Haag

Vraag: Assemblagelijn voor verschillende typen en maten Deur Kozijn Combinaties

Oplossing: WWA ontwikkelde een assemblagelijn die 48 verschillende typen Deur Kozijn Combinaties kan maken. De installatie produceert elke 4 minuten een Deur Kozijn Combinatie. Drie robots voorzien het product van een slotplaat, scharnieren en deuvels en zorgen ervoor dat de deur haaks wordt afgehangen, afgemonteerd en verpakt. Door de grote aanvoerbuffer kan de installatie 4 uur lang non-stop produceren.

Opdrachtgever: Bumet, Nederland BV, Heeze

Vraag: Puntlasoplossing voor het automatisch aanbrengen van lasmoeren op sheet metal delen.

Oplossing: Voor deze klant ontwikkelde WWA een installatie waarbij acht verschillende producten worden aangevoerd met product specifieke trays met ieder een unieke productcode. De robot herkent de verschillende trays, pakt de producten één voor één op en biedt ze aan de moeraanvoer en puntlasmachine aan. Na het lasproces plaatst de robot het product in de daarvoor bestemde pallet.

Opdrachtgever: Meteor Systems BV, Breda

Vraag: Buisrailsysteem voor het plaatsen en persen van poten op een bodemplaat

Oplossing: WWA ontwikkelde een buisrailsysteem dat bestaat uit een grondplaat en twee pootjes of een veelvoud daarvan. De installatie is uitgelegd voor het assembleren van standaardproducten met een snelheid van maximaal 2000 pootjes per uur. De profielwals en pootjespers worden vooraf ingeregeld op de gewenste productiecombinatie. Na het invoeren van de juiste receptuur voor het type pootje plaatst de installatie de pootjes automatisch in de grondplaten, waarna de pers de pootjes op de grondplaat assembleert.

Opdrachtgever: The Stainless Solutions Group BV, Giessen

Vraag: Waterparelen met een robot

Oplossing: Voor deze klant ontwikkelde WWA een installatie die RVS producten sublimeert voor een gladdere oppervlakteruwheid. Vanwege de diversiteit aan producten programmeert de operator zelf de afloop van de robot met behulp van Virtual Reality. In de VR-omgeving is de installatie identiek aan de daadwerkelijke robotinstallatie en dit verkort de programmeertijd van de onderdelen dan ook aanzienlijk. Na het inladen van het programma wordt het product gesublimeerd door de robot. De robot beschikt daarvoor over een spuitkop die onder verschillende hoeken kan spuiten.

Opdrachtgever: Oerlikon Eldim (NL) BV, Lomm

Vraag: Het automatisch beladen van slijpmachines en een meetmachine voor de productie van gegoten ringsegmenten voor straalmotoren

Oplossing: Hiervoor ontwikkelde WWA een volledig geautomatiseerd productieproces. Een automatische productieplanning zorgt ervoor dat de tools optimaal worden beladen, ontladen en geplaatst in de verschillende machines op de juiste momenten. Met maximalisering van de productieaantallen tot gevolg.  De strakke automatische planning en verminderde fysieke taken, geven operators de ruimte om onderhoud te plegen waardoor stilstand van de installatie wordt geminimaliseerd.

Opdrachtgever: BAM Materieel BV, Lelystad

Vraag: Vervanging van spuitinstallatie.

Oplossing: De oude installatie spoot met 2500 bar waterdruk beton-gietpanelen schoon. Dit veroorzaakte een aanzienlijke vervuiling in de ruimte, met een verkorte levensduur van de installatie tot gevolg. WWA heeft voor BAM een robotinstallatie ontworpen die beduidend minder vervuilt. In de installatie zijn zoveel mogelijk voorraadcomponenten verwerkt wat het onderhoud van de machine aanzienlijk vereenvoudigt. De innovatieve software maakt klantspecifieke aflopen mogelijk.

Opdrachtgever: Holmatro, Raamsdonkveer

Vraag: Installatie voor het automatisch afstellen en testen van hydraulische veiligheidsventielen

Oplossing: WWA ontwikkelde een cobotinstallatie die zeven verschillende ventielen herkent met behulp van een Vision systeem. Ieder product heeft een specifieke adapter voor de meetmachine die door de operator handmatig wordt geplaatst. De installatie activeert het juiste recept, belaadt de meetmachine, stelt het ventiel af, test en ontlaadt de machine.

Opdrachtgever: AM-Flow, Amsterdam

Vraag: Bin picking installatie voor verschillende 3D geprinte onderdelen

Oplossing: De door WWA ontwikkelde robotinstallatie herkent producten die verschillen in maat, kleur en vorm met behulp van een 3D-vision systeem. De grijper beschikt over een hoog flow vacuüm. De installatie pakt elke 8 seconden een product uit de bak en plaatst die op een in de installatie ingebouwde transportband.

Contact

Neem Contact op met WWA.